smilu napisał(a):Lepsze auto z mocniejszym silnikiem ,ale nie zawsze ,troszeczke mniejszy silnik ale lzejsze autko i juz roznica .
tam gdzie mocny silnik czasami waga spowalnia ,i ten niby slabszy bedzie szybszy ,poniewaz jest np lzejszy .
duza roznica czy manual czy asb,w przypadku starszych aut ,te nowe automaty potrafia naprawde szybko i plynnie zmieniac biegi wiec nie raz sa szybsze od manuala .
Wiec odpowiedzi na to pytanie jest tyle ile konfiguracji auta ,wiec czy jest to kombi czy sedan ,z tym samym silnikiem ,a autka jednak osiagi maja rozne . teraz pamietaj ze z 2 litrow wyciskaja tyle co kiedys z 3 .Wiec na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi
Jak najbardziej zgadzam się z tym co napisałeś i masz racje to taki temat rzeka.
Napisałem zapytanie, które auto jest lepsze (nie chodzi o v-max) bo w/g mnie są mniej więcej równe osiągi tzn mój brat ma właśnie omegę B i tak sobie amatorsko zrobiliśmy małe testy... dlaczego? A dlatego jak to bracia nikt nie chciał ustąpić drogi

ok żarty żartami. Napewno atutem Omegi A jest waga bo mniejsza od Omegi B caravan, ale Omega A z ASB wiadomo gorsze osiągi ma od manualnej.
Generalnie tak się składa że blisko nas jest autostrada A2 no i pozwoliliśmy sobie tam na małe sprawdzianki oczywiście starając się nie narażać innym bo był wieczór już późny to i mały ruch. Żeby było sprawiedliwie to za drugim razem zamieniliśmy się autami i było tak samo czyli lepszy start omegi B ale póżniej już równo.