problem z asb

Problemy dotyczące ASB w omedze, eksploatacja i czynności obsługowe

problem z asb

Postprzez kuchy89 3 mar 2011, o 20:05

witam.mam pewien problem z asb, mianowicie;gdy jadę na D to asb ciągnie do 40km/h a potem jak by luz ,gdy jej mocniej depnę na gaz lub wcisnę sport to ciągnie do 60km/h a potem znowu luz.Co może sie z nią dziać ??? z góry dzięki
kuchy89
 

Re: problem z asb

Postprzez SENATOR 4 mar 2011, o 09:18

sprawdz stan i iloscv oleju.
a z doswiadzczenia skrzynia z diesla to jest zmielona
Unikatowy SENATOR DEEP BLUE
Avatar użytkownika
SENATOR
 
Posty: 1988
Dołączył(a): 7 paź 2006, o 15:33
Lokalizacja: Gdansk
Twoja Omega: 3rok renowacji Senator B C40XE

Re: problem z asb

Postprzez kuchy89 4 mar 2011, o 18:58

wymieniłem.a w starym oleju zero opiłków i jakiś cześci


edit

a może coś z elektryką??
Ostatnio edytowano 4 mar 2011, o 22:44 przez KAFARMAN, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Edytuj Posty
kuchy89
 

Re: problem z asb

Postprzez SENATOR 5 mar 2011, o 02:08

a wyswietla komunikat o skrzyni?
Unikatowy SENATOR DEEP BLUE
Avatar użytkownika
SENATOR
 
Posty: 1988
Dołączył(a): 7 paź 2006, o 15:33
Lokalizacja: Gdansk
Twoja Omega: 3rok renowacji Senator B C40XE

Re: problem z asb

Postprzez kuchy89 5 mar 2011, o 08:20

tak automatik getriebr
kuchy89
 

Re: problem z asb

Postprzez kuchy89 5 mar 2011, o 19:04

witam ponownie .Dzisiaj zaobserwowałem ze jak włączę na D , wcisne na śniezynkę i dodam gazu to opelek nie chce ruszyć, a jak już przekroczy 3 tyś obrotów to wyskakuje komunikat automatik getriebr i w tym momencie słychać pyknięcie za schowkiem ,tam chyba znajduje się komp od asb.po zgaszeniu komunikatu nie ma ale potem znowu sie załańcza. na samym D to samo gdy osiągnie odpowiednią prędkość czy obroty to się dzieje to samo.
kuchy89
 

Re: problem z asb

Postprzez SENATOR 5 mar 2011, o 22:02

podlacz kompa
Unikatowy SENATOR DEEP BLUE
Avatar użytkownika
SENATOR
 
Posty: 1988
Dołączył(a): 7 paź 2006, o 15:33
Lokalizacja: Gdansk
Twoja Omega: 3rok renowacji Senator B C40XE

Re: problem z asb

Postprzez kuchy89 6 mar 2011, o 10:25

podłączałem i wogóle elektryk nie może sie połączyć brak reakcji na jaki kolwiek komputer

oczywiście sprawdzałem też na spinacz.
Ostatnio edytowano 6 mar 2011, o 12:06 przez KAFARMAN, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Edytuj Posty
kuchy89
 

Re: problem z asb

Postprzez SENATOR 6 mar 2011, o 11:47

no to brawo
na spinacz w B tylko silnik sprawdzisz.
czym sie ten mechs podlaczal?
Unikatowy SENATOR DEEP BLUE
Avatar użytkownika
SENATOR
 
Posty: 1988
Dołączył(a): 7 paź 2006, o 15:33
Lokalizacja: Gdansk
Twoja Omega: 3rok renowacji Senator B C40XE

Re: problem z asb

Postprzez kuchy89 6 mar 2011, o 12:02

miał jakąś swoją walizkę z kompem czy coś takiego do elektryki
kuchy89
 

Re: problem z asb

Postprzez kuchy89 6 mar 2011, o 14:48

na N czyli luzie gdy sie doda gazu do wysokich obrotów to też wyskakuje błąd asb
kuchy89
 

Re: problem z asb

Postprzez kuchy89 9 mar 2011, o 21:30

chciałem jeszcze dodać ze jak włacze R nie świecą mi sie światła cofania ,a sie świeciły przed awarią
kuchy89
 

Re: problem z asb

Postprzez SENATOR 9 mar 2011, o 23:25

sprawdz bezpieczniki
potem pozycjoner do wyczyszczenia
Unikatowy SENATOR DEEP BLUE
Avatar użytkownika
SENATOR
 
Posty: 1988
Dołączył(a): 7 paź 2006, o 15:33
Lokalizacja: Gdansk
Twoja Omega: 3rok renowacji Senator B C40XE

Re: problem z asb

Postprzez kuchy89 10 mar 2011, o 18:37

pozycjoner wyczyściłem wcześniej a ustawia się go jakoś?/,które bezpieczniki
kuchy89
 

Re: problem z asb

Postprzez kuchy89 14 mar 2011, o 21:24

zapomniałem jeszcze dodać że problem pojawił się mniej więcej w tym czasie gdy zaczął działać abs a wcześniej nie działał.ma to jakiś związek??????
kuchy89
 

Następna strona

Powrót do Automatyczna skrzynia biegów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron