Komp

Tu zadajesz pytania oraz udzielasz rad dotyczących wentylacji kabiny, tapicerki i wnętrza, jego demontażu oraz pielęgnacji

Re: Komp

Postprzez zup_cm 15 sie 2007, o 09:31

Dzięki wielkie za poparcie bc30se :-D Ale wracając do tematu sądziłem po wielkości wyświetlacza, że jest odwrotnie. Mógłbym Was prosić o link gdzie szerzej mógłbym poczytać o funkcjach wyświetlacza? oraz czy łatwo wymienić na kolorowy. U mnie jest ten podzielony na dwie części.
zup_cm

 

Re: Komp

Postprzez zup_cm 15 sie 2007, o 09:41

znalazłem odpowiedź - bardzo ciekawa http://elektron.pol.lublin.pl/users/djl ... eldisp.htm
zup_cm

 

Re: Komp

Postprzez bc30se 15 sie 2007, o 09:56

nie jest prosto wymienić na kolorowy... wręcz kurewsko trudno...
bc30se

 

Re: Komp

Postprzez zup_cm 15 sie 2007, o 10:08

czyli nie wystarczy tylko podpiąć wtyczki które posiadamy? oraz czy przy moim radiu CCR 2006 ma to sens?
zup_cm

 

Re: Komp

Postprzez bc30se 15 sie 2007, o 10:21

nie widze sensu tłumaczyć, gdybyś miał pojęcie to nie zadawałbyś pytań, a skoro nie masz pojęcia to mówię Ci że jest bardzo trudno. Nie będę się rozpisywał, poszukaj sobie na www.elektroda.pl. Wyświetlacz o który Ci chodzi to CID
bc30se

 

Postprzez bananspeed 2 gru 2007, o 20:17

Czy w Omedze C można wymienić wyświetlacz komputera z 2 częściowego na 1częsciowy kolorowy? :?:
bananspeed

 

Postprzez SENATOR 2 gru 2007, o 21:41

I Tak i NIE
MOzna bo da sie wszystko w obrebie modelu auta.
NIE bo to strasznie skomplikowane czasochlonne i cholernie kosztowne by bylo
Unikatowy SENATOR DEEP BLUE
Avatar użytkownika
SENATOR

 
Posty: 1985
Dołączył(a): 7 paź 2006, o 15:33
Lokalizacja: Gdansk
Twoja Omega: 3rok renowacji Senator B C40XE

Postprzez zajac 3 gru 2007, o 19:02

kolega mial kiedys mondeo to jak sie rpzelaczylo na gaz to pokazywalo mu na wskazniku zamiast ilosci paliwa ilosc gazu jednak niestyt komputer nie obliczy ilosci spalanego gazu gdyz liczy ona spalanie na podstawie ilosci powietrza przeplywajacego przez przeplywomierz, jezeli ktos ma zwykla instalacje to na pweno bedzie palil troszke wiecej a jak sie ma sekwencje gazowa to tez moze palic troszeczke wiecej, na sekwencji cieklej pali tyle samo co nabenzynie jednak ta sekwencja cikla powoduje wypalanie gniazd zaworowych
Avatar użytkownika
zajac

 
Posty: 294
Dołączył(a): 24 paź 2007, o 16:37
Lokalizacja: serock
Twoja Omega: 1997 2.0 16V srebrny sedan

Postprzez Artek 12 maja 2008, o 08:36

Wie ktoś może co oznaczają te cyferki które pojawiają się po przytrzymaniu obydwu przycisków obsługi kompa ?
Artek

 

Postprzez mgyz 12 maja 2008, o 09:02

ile razy juz bylo !!! wersja firmware'u i liczba impuslow z kola na km.
http://www.opelomegaforum.pl/viewtopic.php?t=2168&highlight=cyferki
_____
mgyz
Avatar użytkownika
mgyz
Administrator
 
Posty: 4052
Dołączył(a): 4 lip 2007, o 09:59
Lokalizacja: Otwock
Twoja Omega: e39 M54B30 kombi '03

Postprzez Artek 12 maja 2008, o 12:07

mgyz napisał(a):ile razy juz bylo !!! wersja firmware'u i liczba impuslow z kola na km.
http://www.opelomegaforum.pl/viewtopic.php?t=2168&highlight=cyferki


ooo :-o - szukajka nic nie pokazała
Dzięks
Artek

 

Postprzez tiyo 19 maja 2008, o 16:35

A tak apropo,to jeśli na wyświetlaczu pokazuje mi Reichweite 60 km to jest to w miarę dokładne i starczy mi paliwka na te 60 km przy zachowaniu takiego samego stylu jazdy czy to działa na zasadzie +/- ileś tam ?
tiyo

 

Postprzez Długi63 19 maja 2008, o 19:35

Lepiej nie próbuj jechać na kompa. Kiedyś pokazał mi 56 i za chwilę było po jeżdzie. Dobrze że blisko chaty
BO SĄ KIEROWCY, I SĄ LUDZIE CO MAJĄ PRAWO JAZDY
Avatar użytkownika
Długi63

 
Posty: 924
Dołączył(a): 3 lip 2007, o 19:54
Lokalizacja: Poznań
Twoja Omega: m51 sedan'96; 3d sedan`89

Postprzez milou 4 lis 2008, o 11:00

Ile przewodów steruje wyswietlaczem - komputerem w A3000?
Może kto wie, który od czego?

Schematy jeszcze nie dla mnie choć się staram....
... czy potrzebne mi są trzy samochody? Nie. Dlatego mam jeden jeżdżący i kawałek takiego, co już nie pobryka.
Avatar użytkownika
milou

 
Posty: 562
Dołączył(a): 24 sty 2007, o 17:53
Lokalizacja: Piaseczno
Twoja Omega: MONZA A2 30SE

Postprzez mgyz 4 lis 2008, o 13:29

nie wiem czy od A3000 ale ze schematow co mam do A to wynika, ze
Kod: Zaznacz cały
pin11 (SW)   - +12V po zaplonie z F13
pin14 (TR)   - +12V stale z F15
pin15 (ORGN) - wejscie z potencjometru oswietlenia
pin26 (BLSW) - wejscie czujnik poziomu paliwa
pin12 (BL)   - czujnik temperatury otoczenia
pin13 (BLSW) - czujnik temperatury otoczenia
pin21 (BLRT) - wejscie sygnal predkosci pojazdu
pin9  (BRRT) - zlacze X13 pinD - nie wiem na schemacie nigdzie dalej nie idzie
pin10 (BRSW) - zlacze X13 pinO - nie wiem na schemacie nigdzie dalej nie idzie
pin6  (RTSW) - zlacze X16 pin15 -
pin24 (SWGR) - zlacze X16 pin26 -
pin2  (BR)   - masa
pin1  (GE)   - przycisk komputera (przewod wspolny)
pin20 (BR)   - przycisk komputera kasowanie funkcji, zwierany do przeodu wspolnego
pin23 (BL)   - przycisk komputera ustaw. godziny,  zwierany do przeodu wspolnego
pin22 (RT)   - przycisk komputera wybor funkcji,  zwierany do przeodu wspolnego
pin5  (SW)   - przycisk komputera ustaw. minut,  zwierany do przeodu wspolnego
pin25 (BR)   - masa
_____
mgyz
Avatar użytkownika
mgyz
Administrator
 
Posty: 4052
Dołączył(a): 4 lip 2007, o 09:59
Lokalizacja: Otwock
Twoja Omega: e39 M54B30 kombi '03

Poprzednia strona

Powrót do Wnętrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników