RADIO PIONIEER

Wzmaczniacze, głośniczki, odbiorniki GPS, GSM oraz radiotelefony w twojej Omedze

RADIO PIONIEER

Postprzez JEMI 1 lip 2010, o 13:52

takie pytanie
czy w miare swierzy pioneer startuje z jednego plusa ???
nie puszczone bąki unoszą się do mózgu stąd biorą sie posrane pomysły
Avatar użytkownika
JEMI
JeremiasZ
 
Posty: 2247
Dołączył(a): 4 lis 2006, o 09:19
Lokalizacja: bydgoszcz
Twoja Omega: ASTERKA x2 X16XEL i C18NZ

Re: RADIO PIONIEER

Postprzez JOFFA 1 lip 2010, o 14:50

chyba będziesz musiał zmostkowac ,prawdopodobnie z żółtym
wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami
Avatar użytkownika
JOFFA

 
Posty: 976
Dołączył(a): 17 sty 2008, o 16:02
Lokalizacja: Bydgoszcz
Twoja Omega: X20XEV 98r. TRUMNOWÓZ

Re: RADIO PIONIEER

Postprzez JEMI 1 lip 2010, o 16:55

sluchaj chodzi o startowanie bez kluczyka tak jak oplowskie radia i blaupunkty
bo plusy podlaczylem tak jak fabryka pokazala a bez stacyjki radio nie gruchajet
z kluczyka wlacza sie z automatu jak trzeba ale bez stacyjki jest lipa
i wiem ze niektore sprzety nie startuja z jednego plusa
i nie wiem czy pioneer do nich nalezy
nie puszczone bąki unoszą się do mózgu stąd biorą sie posrane pomysły
Avatar użytkownika
JEMI
JeremiasZ
 
Posty: 2247
Dołączył(a): 4 lis 2006, o 09:19
Lokalizacja: bydgoszcz
Twoja Omega: ASTERKA x2 X16XEL i C18NZ

Re: RADIO PIONIEER

Postprzez JOFFA 1 lip 2010, o 20:46

musisz mu dać oddzielne zasilanie a ten od stacyjki wypnij z kostki ,bo będzie taka choinka jak u mnie.2 przewody trzeba zmostkować i jak nie wypniesz tego od stacyjki to stacyjka dostanie zasilanie,nawet go nie zamkniesz ,będzie sie zachowywał jakby miał kluczyk w stacyjce.Co do tych przewodów to o ile dobrze pamiętam to czerwony z żółtym.
wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami
Avatar użytkownika
JOFFA

 
Posty: 976
Dołączył(a): 17 sty 2008, o 16:02
Lokalizacja: Bydgoszcz
Twoja Omega: X20XEV 98r. TRUMNOWÓZ

Re: RADIO PIONIEER

Postprzez chammpion2 1 lip 2010, o 21:44

JOFFA napisał(a):czerwony z żółtym.

Dokładnie, ale zrób tak. Odetnij czerwony i zaizoluj go a do radia podepnij mostek z żółtego czyli pamięć. Chyba że nie trzyma też pamięci co wątpie to wtedy pociągnij nowy przewód do czerwonego i żółtego (+) 8-)
MV6 '96
Avatar użytkownika
chammpion2

 
Posty: 263
Dołączył(a): 7 lis 2009, o 21:31
Lokalizacja: DMI
Twoja Omega: jak narazie bez

Re: RADIO PIONIEER

Postprzez JEMI 2 lip 2010, o 18:22

JOFFA nie rozumiesz mnie
ja wiem ze mozna zrobic sterowanie z guzika
jak podlacze staly plus do obu kabli
ale nie o to chodzi
tak nie ma byc
pytam tylko czy pioneery startuja z jednego plusa tak jak blaupunkty i oplowsie sprzety czy nie
nie puszczone bąki unoszą się do mózgu stąd biorą sie posrane pomysły
Avatar użytkownika
JEMI
JeremiasZ
 
Posty: 2247
Dołączył(a): 4 lis 2006, o 09:19
Lokalizacja: bydgoszcz
Twoja Omega: ASTERKA x2 X16XEL i C18NZ

Re: RADIO PIONIEER

Postprzez JOFFA 2 lip 2010, o 21:41

JEMI napisał(a):pytam tylko czy pioneery startuja z jednego plusa tak jak blaupunkty i oplowsie sprzety czy nie


Musisz to rozwinąc bo nie kumam albo jakiś odręczny schemat jak byś to widział
wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami
Avatar użytkownika
JOFFA

 
Posty: 976
Dołączył(a): 17 sty 2008, o 16:02
Lokalizacja: Bydgoszcz
Twoja Omega: X20XEV 98r. TRUMNOWÓZ

Re: RADIO PIONIEER

Postprzez chammpion2 3 lip 2010, o 15:26

JEMI napisał(a):pytam tylko czy pioneery startuja z jednego plusa tak jak blaupunkty i oplowsie sprzety czy nie

Tak 8-)
MV6 '96
Avatar użytkownika
chammpion2

 
Posty: 263
Dołączył(a): 7 lis 2009, o 21:31
Lokalizacja: DMI
Twoja Omega: jak narazie bez

Re: RADIO PIONIEER

Postprzez JEMI 3 lip 2010, o 21:17

chammpion2 napisał(a):Tak 8-)

a to widzisz ten pioneer ktorego montowalem nie startuje ze stalego plusa po wylaczeniu stacyjki
cos tu jest niehaloo znaczy
sa na to opcje do ustawienia ???
znaczy czy mozna to zmienic ???

jofi czego tu nie kumasz
sa 2 plusy
po zaplonie
i staly
podlaczone prawidlowo powoduja ze radio startuje z automatu ze stacyjka
oraz (jak w oplu i blaupunktach) bez stacyjki po wcisnieciu "power" w radiu
i tak powinno byc
ale nie w przypadku tego pioneera ktorego montowalem
nie startuje z guzika bez stacyjki
a opcja ze stalym plusem na oba kable mnie nie interesuje
nie puszczone bąki unoszą się do mózgu stąd biorą sie posrane pomysły
Avatar użytkownika
JEMI
JeremiasZ
 
Posty: 2247
Dołączył(a): 4 lis 2006, o 09:19
Lokalizacja: bydgoszcz
Twoja Omega: ASTERKA x2 X16XEL i C18NZ

Re: RADIO PIONIEER

Postprzez JOFFA 3 lip 2010, o 22:22

JEMI napisał(a):na oba kable mnie nie interesuje

Aaa ty jesteś zwolennikiem jednego kabla na raz :lol:
wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami
Avatar użytkownika
JOFFA

 
Posty: 976
Dołączył(a): 17 sty 2008, o 16:02
Lokalizacja: Bydgoszcz
Twoja Omega: X20XEV 98r. TRUMNOWÓZ

Re: RADIO PIONIEER

Postprzez Michal 4 lip 2010, o 20:34

JEMI napisał(a):a to widzisz ten pioneer ktorego montowalem nie startuje ze stalego plusa po wylaczeniu stacyjki
cos tu jest niehaloo znaczy

No i tak powinno być ;-)
JEMI napisał(a):oraz (jak w oplu i blaupunktach) bez stacyjki po wcisnieciu "power"

Chyba coś pokręciłeś bo opel raczej łapie dopiero z kluczykiem ;-)
X30XE
Avatar użytkownika
Michal

 
Posty: 1443
Dołączył(a): 1 maja 2008, o 10:12
Lokalizacja: PL-Świecie, D
Twoja Omega: B X25XEI, B fl X30XE

Re: RADIO PIONIEER

Postprzez JOFFA 4 lip 2010, o 20:51

Pioneer musi miec zmostkowane 2 przewody ,to jak ma ruszyc z jednego.A z resztą już byś to dawno sprawdzil leniu ;-)
wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami
Avatar użytkownika
JOFFA

 
Posty: 976
Dołączył(a): 17 sty 2008, o 16:02
Lokalizacja: Bydgoszcz
Twoja Omega: X20XEV 98r. TRUMNOWÓZ

Re: RADIO PIONIEER

Postprzez chammpion2 4 lip 2010, o 20:54

Żadne radio w żadnym aucie prawidłowo podłączone nie odpalisz bez kluczyka :-P
Po wyjęciu kluczyka jedynie trzyma pamięć, bo na stałe jest podłączone. A służy to jedynie temu aby ktoś nie rozgarnięty nie rozładował sobie aku po wyjściu z auta 8-)
MV6 '96
Avatar użytkownika
chammpion2

 
Posty: 263
Dołączył(a): 7 lis 2009, o 21:31
Lokalizacja: DMI
Twoja Omega: jak narazie bez

Re: RADIO PIONIEER

Postprzez mgyz 4 lip 2010, o 21:13

chammpion2 napisał(a):Żadne radio w żadnym aucie prawidłowo podłączone nie odpalisz bez kluczyka

mylisz sie.

http://www.opelomegaforum.pl/search.php?keywords=logik%2A+zaplon%2A&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj

JEMI napisał(a):sa 2 plusy po zaploniei staly podlaczone prawidlowo powoduja ze radio startuje z automatu ze stacyjkaoraz (jak w oplu i blaupunktach) bez stacyjki po wcisnieciu "power" w radiui tak powinno bycale nie w przypadku tego pioneera ktorego montowalemnie startuje z guzika bez stacyjkia opcja ze stalym plusem na oba kable mnie nie interesuje


no i 2 plusy maja byc podlaczone jak w oryginale (jeden do stalego drugi po zaplonie). To co chcesz osiagnac zalezy wlasnie czy radio ma logike zaplonu czy nie.
_____
mgyz
Avatar użytkownika
mgyz
Administrator
 
Posty: 4052
Dołączył(a): 4 lip 2007, o 09:59
Lokalizacja: Otwock
Twoja Omega: e39 M54B30 kombi '03

Re: RADIO PIONIEER

Postprzez chammpion2 4 lip 2010, o 21:32

Czyli bez mostka przy wyłączonym kluczyku ani rusz :lol:
MV6 '96
Avatar użytkownika
chammpion2

 
Posty: 263
Dołączył(a): 7 lis 2009, o 21:31
Lokalizacja: DMI
Twoja Omega: jak narazie bez

Następna strona

Powrót do Car Audio, Nawigacja, GSM oraz CB radia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników