Uff...Problem rowiazany!!!
Jakies pytania,zapraszam na priv.
Temat zakonczony.

Zacisk 15 (przy wlaczonym zaplonie jest na nim napiecie akumulatora)
wczoraj otworzylem okna w robocie jak auto stalo, potem okazało sie że zaczał padać oczekiwany od wielu dni deszcz i nic nie działa. Szyby nie działają, lusterka nie działają. Panel sie podświetla. Bezpieczniki sprawne. Wyciagnąłem kostke z panelu sterowania i podałem 12v bezpośrednio z bezpieczników 1 i 7, te od szyb. Pozamykałem okna ale niesmak pozostał.Nie ma sterowania. Jak ktos może to niech mi powie czy schemat instalacji jeśli chodzi o elektryke szyb będzie podobny w omedze b i bfl? Wiem że mam panel zespolony w drzwiach i pewnie końcówka układu jest inna ale interesuje mnie samo złącze w nogach kierowcy bo pewnie tam sie coś pokickało. Napięcie na bezpiecznikach jest
mgyz pisałes wczesniej o bezpieczniku fv5 od którego zaczyna sie cała zabawa. Który to bo nie moge zlokalizować?Kozik napisał(a):FV wyciągnąłem wszystkie cztery,

Kozik napisał(a):bo nie masz sześciu
a miejsce jest

Kozik napisał(a):już wiesz którego nie masz?

mimo że jeszcze nie złozyłem tego do kupy to wiem
gdzie jest przerwa. A jakże pod dywanikiem kierowcy tam gdzie pętluje. Po przywróceniu napięcia na F13 dochodziło ono do złącza pod podnózkiem i tam slad ginął. Przejechałem od tego złącza do samego panelu zapominając o tej głupiej pętli
Jakby co to służe radą jak sie do tego zabrać. Pozdro Yoo
jeden żółto zielony zlokalizowałem, śmiga do przełącznika od szyb. I teraz takie pytanie: czemu jak przekręcam stacyjke to opuszcza mi sie prawa tylna szyba? Nie da sie jej zatrzymac guzikiem. Dopiero jak zejdzie na dół to podnosze do góry i jest ok do nastepnego cyklu tj wyłączenie zapłonu, zamknięcie auta, otworzenie i włączenie zapłonu. Jak coś pomine to szyba nie szaleje. Najbaardziej mnie zastanawiają te brązowo czarne przewody. Były zaizolowane razem i jak sie rozpadły to nie wiadomo który do którego. NIe zauwazyłem żeby coś nie działało w samochodzie
najlepiej gdyby mi ktos dał schemat na którym rozpisane będą oba złącza pod podnożkiem kierowcy. Bo ja takowego nie posiadamUżytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników