czujnik położenia wału ?

Usterki mechaniczne w Twojej Omedze, klimatyzacja, zawieszenie, silnik, kody błędów

Re: czujnik położenia wału ?

Postprzez neket 8 cze 2010, o 22:03

tak dla jasnosci moze komus przyda sie info ze z simteck 56.5 oma odpala bez czujnika polozenia walu (proste to nie jest ale jak ktos lubi hardkorowe dzwieki i jest zdesperowany to odpala)

czekam na nowy czujnik ale na starym mialem tak ( na zimnym)

Pin 3 i 2 :arrow: 700 ohm
Pin 1 i 2 :arrow: 1250 kohm
Pin 1 i 3 :arrow: 430 kohm

na cieplym

Pin 3 i 2 :arrow: 550 ohm
Pin 1 i 2 :arrow: 600 kohm
Pin 1 i 3 :arrow: 400 kohm

a od strony wiazki

Pin 1 spadek zasilania w porownaniu do napieca na aku o 0,06 V
Pin 3 rezystancja na zimnym 7 ohm a na cieplym 4 ohmy (powinno byc chyba max 1 ale skoro na zimnym silniku praca czujnika jest ok to nie widze problemu jesli na cieplym jest mniejsza rezystancja)

pomierze nowy czujnik na ktory czekam ale po tym jak mam wrzucony a nie poprowadzony stary wnisokuje ze poprzednio ktos spartolil robote przy wymianie i gdzies sie przewod opiera o cos goracego (jak juz pisalem mam problem tylko na goracym silniku)
LPG: SEKWENCJA BRC; KOMP SEQUENT 24;

http://www.ulgawcierpieniu.pl -> sprawdź może będziesz mógł pomoc :)
Avatar użytkownika
neket

 
Posty: 1987
Dołączył(a): 2 mar 2008, o 09:03
Lokalizacja: STA

Re: czujnik położenia wału ?

Postprzez neket 12 cze 2010, o 08:09

rezystancje na nowy czujniku wygladaja podobnie,
dzis jade odebrac auto od mechanika, skubany wymienil czujnik w niecala godzine bo zawolal syna i dzieciak zmiescil reke zeby odkrecic te cholerna srubke :)
mam nadziej ze bedzie ok a jak nie to znowu przedzwonienie kabli i czujnik walkow do wymiany
LPG: SEKWENCJA BRC; KOMP SEQUENT 24;

http://www.ulgawcierpieniu.pl -> sprawdź może będziesz mógł pomoc :)
Avatar użytkownika
neket

 
Posty: 1987
Dołączył(a): 2 mar 2008, o 09:03
Lokalizacja: STA

Re: czujnik położenia wału ?

Postprzez KAFARMAN 12 cze 2010, o 08:36

Zalegalizowałeś ostatnio związek to rób syna ;-)
Mechanik nie będzie potrzebny :lol:
Pierwszy Diesel
Jedno piwo to nie piwo, dwa piwa to pół piwa, dopiero cztery piwa to piwo. A na jedno się nie chodzi...
Avatar użytkownika
KAFARMAN
Morderator
 
Posty: 5330
Dołączył(a): 14 cze 2009, o 11:49
Lokalizacja: Paryż - Pabianice

Re: czujnik położenia wału ?

Postprzez neket 12 cze 2010, o 09:13

zanim bedzie w stanie utrzymac klucz to mi ruda ome przetrawi :)
LPG: SEKWENCJA BRC; KOMP SEQUENT 24;

http://www.ulgawcierpieniu.pl -> sprawdź może będziesz mógł pomoc :)
Avatar użytkownika
neket

 
Posty: 1987
Dołączył(a): 2 mar 2008, o 09:03
Lokalizacja: STA

Re: czujnik położenia wału ?

Postprzez Brayan 12 cze 2010, o 10:32

A bo macie łapy jak bochenki chleba a tu pianista był potrzebny :lol:
Avatar użytkownika
Brayan

 
Posty: 6755
Dołączył(a): 7 lut 2007, o 10:34
Lokalizacja: Płozy/Szczytno

Re: czujnik położenia wału ?

Postprzez gross57 12 cze 2010, o 11:23

Sluze pomoca,raczki mam jak u 15latka,wiec sie mieszcza w rozne waskie przestrzenie :lol: Mozecie przyjezdzac poodkrecam wam srubki :-P
Obecnie w Brnie
areua jaiba
gross57

 
Posty: 1021
Dołączył(a): 21 mar 2008, o 16:31
Lokalizacja: Poznań

Re: czujnik położenia wału ?

Postprzez neket 13 cze 2010, o 04:24

no i konczac moj temat juz wszystko jest ok, wina lezala ewidentnie tylko po stronie czujnika a raczej jego izolacji (poprzedni wlasciciel wsadzil jakich ciulaty zamiennik)
LPG: SEKWENCJA BRC; KOMP SEQUENT 24;

http://www.ulgawcierpieniu.pl -> sprawdź może będziesz mógł pomoc :)
Avatar użytkownika
neket

 
Posty: 1987
Dołączył(a): 2 mar 2008, o 09:03
Lokalizacja: STA

Re: czujnik położenia wału ?

Postprzez Brayan 13 cze 2010, o 07:59

neket napisał(a):a raczej jego izolacji

Tadam !
Avatar użytkownika
Brayan

 
Posty: 6755
Dołączył(a): 7 lut 2007, o 10:34
Lokalizacja: Płozy/Szczytno

Re: czujnik położenia wału ?

Postprzez neket 13 cze 2010, o 10:21

dorzuce jeszcze ze izolacja byla cala tylko sztywna jak cholera, w nowym czujniku kabel mozna dwoma palcami wyginac a tym starym mozna sie po plecach podrapac

wazne ze juz dziala i magik poprowadzil przewod troszke inna droga niz byl pierwotnie (jakis ciul to poprowadzil za blisko kolektora) no i co najwazniejsze przykrecony teraz jest na normalna srube z plaskim lbem a nie jakis zasrany torx
LPG: SEKWENCJA BRC; KOMP SEQUENT 24;

http://www.ulgawcierpieniu.pl -> sprawdź może będziesz mógł pomoc :)
Avatar użytkownika
neket

 
Posty: 1987
Dołączył(a): 2 mar 2008, o 09:03
Lokalizacja: STA

Re: czujnik położenia wału ?

Postprzez Robo 13 cze 2010, o 11:43

a nie mówiłem :lol:
Nawet jeśli twierdzisz że twoja omega jest niezawodna, doskonała i cudowna to wiedz że tutaj nikogo nie oszukasz.
MASZ OPLA - NAUCZ SIĘ Z TYM ŻYĆ
Avatar użytkownika
Robo
Morderator
 
Posty: 2226
Dołączył(a): 11 paź 2006, o 07:20
Lokalizacja: Radom

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prośby o porady techniczne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości