wymiana linki hamulca ręcznego

Usterki mechaniczne w Twojej Omedze, klimatyzacja, zawieszenie, silnik, kody błędów

wymiana linki hamulca ręcznego

Postprzez burczak_pawel 30 lis 2007, o 19:10

witam czy może ktoś z Was wymieniał linkę, która nie chce się odkręcić od spodu (zardzewiała śruba i brak dostępu), czy można dostać się do tego od góry po wyjęciu dzwigni hamulca ręcznego?
burczak_pawel

 
Posty: 39
Dołączył(a): 15 paź 2007, o 16:45
Lokalizacja: biała podlaska

Postprzez MORFEUSZ 30 lis 2007, o 19:12

Raczej napewno mozna tylko zdejmij tunel
MORFEUSZ

 

Postprzez burczak_pawel 30 lis 2007, o 19:19

z tym tunelem to bardzo przerąbana sprawa?
burczak_pawel

 
Posty: 39
Dołączył(a): 15 paź 2007, o 16:45
Lokalizacja: biała podlaska

Postprzez MORFEUSZ 30 lis 2007, o 19:23

nie tesz go niedługo bede zdejmował bo zakładam elektryczne szybki ale po rzuceniu okiem stwierdziłem ze nie bedzie z nim problemu
MORFEUSZ

 

Postprzez burczak_pawel 30 lis 2007, o 19:30

dzięki za odpowiedzi, jeszcze zapytam elektryczne szyby kupiłeś jakieś uniwersalne czy od jakiejś omegi i jak można wiedzieć ile to mniej więcej kosztuje.
burczak_pawel

 
Posty: 39
Dołączył(a): 15 paź 2007, o 16:45
Lokalizacja: biała podlaska

Postprzez MORFEUSZ 30 lis 2007, o 19:40

Kupiłem orginalne od omegi A z przełacznikami i wiazkami i ze wszystkim co sie dało i jeszcze troszke gratów za 50zł ale podejzewam ze ciebie to wyniesie dużo więcej jak patrzyłem na allegro to od sztuki biorą od50 - 80zł za jeden mechanizm najlepiej bym ci radził z rozbitka albo gdzieś na szrot u jakiegos ziomala
MORFEUSZ

 

Postprzez pheonix 1 gru 2007, o 10:17

Pany OT :evil:

Tunel sciagasz odkrecajac lacznie 6 srubek. Dwie po bokach lunelu pod konsola, dwie pod zaslepkami, pod powielniczka i dwie pod schowkiem w tunelu. Druga sprawa to zeby sprawnie wyciagnac tunel musisz wyciagnac taka jakby zaslepe pod recznym. Mam nadziejej ze wiesz o co chodzi. Wtedy jedna sriuba i musz lezna dzwignie.
Mercedes-Benz S-klasse
pheonix
WisioR BOSS
 
Posty: 5355
Dołączył(a): 30 mar 2007, o 11:39
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: wymiana linki hamulca ręcznego

Postprzez neket 3 wrz 2010, o 18:20

a jak sprawa wyglada w B, podobnie jakos? idzie sie dostac z gory?
LPG: SEKWENCJA BRC; KOMP SEQUENT 24;

http://www.ulgawcierpieniu.pl -> sprawdź może będziesz mógł pomoc :)
Avatar użytkownika
neket

 
Posty: 1987
Dołączył(a): 2 mar 2008, o 09:03
Lokalizacja: STA

Re: wymiana linki hamulca ręcznego

Postprzez mgyz 6 wrz 2010, o 04:41

Jesli chodzi o sama linke to wszystko widac z kanalu. Lepiej zdjac metalowe oslony termiczne jak nie chcesz sobie lap pocharatac przy wyrywaniu likek z gniazd na wahaczach.
_____
mgyz
Avatar użytkownika
mgyz
Administrator
 
Posty: 4052
Dołączył(a): 4 lip 2007, o 08:59
Lokalizacja: Otwock

Re: wymiana linki hamulca ręcznego

Postprzez neket 6 wrz 2010, o 06:18

mi raczej chodzi o dostep do tego miejsca gdzie dwie linki "schodza" sie w jedna bo mam te srubke cholernie zardzeniwala i nie bardzo sie umiem dostac bo wal przeszkadza

ja tam nie widze zeby sie dalo dostac jakos od gory ale wole zapytac

co do oslon termicznych to kapa :/ nakretki z srob jak i same sroby to jedna rdza wiec nawet jak to odkrece/utne to nie widzi mi sie wiercenie pod nowe mocowanie zeby w innych miejscach rudej ulatwiac sprawe
LPG: SEKWENCJA BRC; KOMP SEQUENT 24;

http://www.ulgawcierpieniu.pl -> sprawdź może będziesz mógł pomoc :)
Avatar użytkownika
neket

 
Posty: 1987
Dołączył(a): 2 mar 2008, o 09:03
Lokalizacja: STA

Następna strona

Powrót do Prośby o porady techniczne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości